PHP

WordPress’te Spam Yorumlar Nasıl Engellenir?

İstenmeyen yorumları tamamen ortadan kaldırmak mümkün değildir. Diğer bir taraftan bunu mümkün olduğunca kısıtlayabilirsiniz. Spam mesajları engellemek için güçlü anti-spam eklentileri bulunsa da bu eklentilerin de sunucuya bir miktar yük oluşturacağı unutulmamalıdır. Ne kadar az eklenti, o kadar hızlı ve sorunsuz internet sitesi demektir.

Yoast SEO Bildirimleri Nasıl Gizlenir?

Yoast SEO eklentisi içinde bildirim özelliği bulunmaktadır. Bildirimler admin panelinde üst ve yan menüde görüntülenebilmektedir. Bu bölümde bazen önemli ve müdahale gerektiren bildirimler bulunsa da, çoğunlukla güncellemeler ile ilgili bilgiler içeren ve pek çok kullanıcı için önemli olmayan duyurular da içermektedir.

PHP’de Plaka Koduyla Şehir Yazdırma

İnternet sitemde kullanmak için böyle bir PHP koda ihtiyacım vardı. Verileri çektiğim yerde şehir bilgisi plaka koduyla yer alıyordu. Biraz araştırma yaptım ama doğru düzgün hazır bir kod bulamadım. Zaten array ile kolayca yapılıyor ama tüm illeri tek tek eklemek bize zaman kaybettirebilir. Excel tablosuyla filan işi hızlandırdım diziyi oluşturdum. Aşağıdaki kod ile projenizde kullanabilirsiniz. …

PHP’de Plaka Koduyla Şehir Yazdırma Devamı »